КОМЕ БИСТЕ РЕКЛИ БРАВО И ХВАЛА ЗА СОЛИДАРНОСТ, ХРАБРОСТ И ПОДРШКУ?

Покажи свима ко је твој Херој!

Ово је прилика да заједно поделимо приче о људима из свакодневног живота, о људима за које нисмо чули никада пре, а који својим делима много доприносе заједници у којој живе и стварају.

Ово су приче о херојима – њиховим малим и великим пoбедама. Приче које трају.

Номиновани хероји 2024:

Виктор Божић

Рума

Зашто је ова особа херој/хероина

Не познајем Виктора, ово је све што знам о њему - ми смо суграђани. Виктор Конан бесплатно цепа дрва за своје суграђане, исцепао је 1152 метра дрва за нешто мање од четири године. Обишао је 135 адреса у свом крају. Осим дрва, нуди и бесплатну помоћ око било каквог физичког посла. Просто, ставио је огласе са својим бројем телефона и људи га зову, а он долази. Не узима новац нити било какву другу накнаду. Млади Румљанин прихватио је позив од групе на Фејсбуку „Буди хуман – хуманитарне лицитације“ да се прикључи бесплатној помоћи болесној деци. Цепао је дрва за Душана, Огњена, Вању, Доротеу, Вукана, Василија, Братислава, за све којима је био неопходан новац за лечење.

Шта је посебно у његовом/њеном раду? Какав је његов/њен утицај на заједницу?

Сигурна сам да осим конкретне помоћи коју пружи нашим суграђанима и помоћи коју је својим радом послао за болесну децу има веома важну улогу подизања свести код младих људи! Њему су се после неколико година бесплатног рада за друге, придружила још 2 младића и сада су њих 3 - три мускетара који одвајају своје слободно време и цепају БЕСПЛАТНО дрва и раде друге физичке послове за своје суграђане. Предлагачица: Бојана Пујић, Рума

504
Гласова
2,735
Прегледа
10 Days
од објављивања