КОМЕ БИСТЕ РЕКЛИ БРАВО И ХВАЛА ЗА СОЛИДАРНОСТ, ХРАБРОСТ И ПОДРШКУ?

Покажи свима ко је твој Херој!

Ово је прилика да заједно поделимо приче о људима из свакодневног живота, о људима за које нисмо чули никада пре, а који својим делима много доприносе заједници у којој живе и стварају.

Ово су приче о херојима – њиховим малим и великим пoбедама. Приче које трају.

Номиновани хероји 2024:

Јелена Цветковић

Нови Сад

Зашто је ова особа херој/хероина

Јелена је жена која је насиљу у породици рекла “НЕ” и која о томе јавно говори како би мотивисала све жртве да реагују на време. Увек спремна да помогне свима којима је помоћ потребна. Јелена је ходајућа срећа која измами осмех сваком детету, има загрљај за сваку мајку и руку пружа ка онима којима је та рука потребна. Јелена је подршка родитељима неговатељима да се њихов глас јаче чује, она брине о напуштеним животињама и околини у којој живимо. Јелена увек има времена да саслуша, да загрли и подржи. Несебично са свима дели љубав, јер зна да је љубав једина ствар која се дељењем увећава. Чланица два хуманитарна удружења у Новом Саду. Она је “Нај жена” Блиц Жена 2023. Јелена је синоним за осмех!

Шта је посебно у његовом/њеном раду? Какав је његов/њен утицај на заједницу?

Дизање свести о борби против насиља (са акцентом на ментално/психичко насиље), јавним и отвореном говором на друштвеној мрежи инстаграм, новинама и телевизији - подршка родитељима неговатељима. Јавно говори о потребама родитеља неговатеља, проблемима на које наилазе, закону за који се боре, учесница је трибине психолошке подршке родитељима неговатељима, учествује у акцијама чишћења Новог Сада, прикупљања помоћи социјално угроженим породицама, акције превентивних офтамолошких прегледа деце са потешкоћама у развоју итд. Предлагач: Игор Арбутина, Нови Сад

195
Гласова
1,260
Прегледа
27 Days
од објављивања