КОМЕ БИСТЕ РЕКЛИ БРАВО И ХВАЛА ЗА СОЛИДАРНОСТ, ХРАБРОСТ И ПОДРШКУ?

Покажи свима ко је твој Херој!

Ово је прилика да заједно поделимо приче о људима из свакодневног живота, о људима за које нисмо чули никада пре, а који својим делима много доприносе заједници у којој живе и стварају.

Ово су приче о херојима – њиховим малим и великим пoбедама. Приче које трају.

Номиновани хероји 2024:

Бранка Швоња

Нови Сад

Зашто је ова особа херој/хероина

Бранка је особа са највећим срцем од свих људи које познајем. Осим тога што је најбоља кума и пријатељ, она спасава све животињице које може, лечи их, удомљава и неисцрпно ради 24/7 свих 365 дана у години за њихово боље сутра. И тако већ 6 година. Осим тога што има факултет, мастер диплому, лиценцу за БЗР, курс за вариоца и многе друге као и радно искуство у озбиљним компанијама, она је одабрала да се посвети спасавању напуштених животиња и борби да се Закон о добробити животиња примењује и унапређује.

Шта је посебно у његовом/њеном раду? Какав је његов/њен утицај на заједницу?

Бранка је оснивач Удружења за заштиту и добробит животиња “DogGo”. Не бих могла ни да набројим који је број паса и мачака које је лечила, спасавала, враћала у живот, а ту је чак било и птичица и веверица. Осим тога што помаже животињама, помаже и заједници да буде хуманија, свеснија и да људи не користе животиње како би их размножавали а потом продавали или избацивали на улицу, па самим тим се и смањује број напуштених животиња на улицама. Апеловала је и на то да је држава 2009. донела Закон о добробити животиња, али да је примена истог дискутабилна, а контрола примене готово никаква. Сваки грађанин би могао на неки начин да помогне иницијативи примене овог закона и поштовања истог. Покренула је многобројне хуманитарне акције за спашавање и лечење животиња. Предлагач: Нина Комљеновић, Београд

703
Гласова
6,141
Прегледа
20 Days
од објављивања