КОМЕ БИСТЕ РЕКЛИ БРАВО И ХВАЛА ЗА СОЛИДАРНОСТ, ХРАБРОСТ И ПОДРШКУ?

Покажи свима ко је твој Херој!

Ово је прилика да заједно поделимо приче о људима из свакодневног живота, о људима за које нисмо чули никада пре, а који својим делима много доприносе заједници у којој живе и стварају.

Ово су приче о херојима – њиховим малим и великим пoбедама. Приче које трају.

Номиновани хероји 2024:

Весна Паушић

Нови Сад

Зашто је ова особа херој/хероина

Весна Паушић девојка коју церебрална парализа није спречила да оствари своје снове. Упркос не тако оптимистичким прогнозама лекара завршила је мастер студије дефектологије и након тога свакодневно путовала на ВМА у Београд како би урадила приправнички стаж и положила државни испит. Током студија написала је велики број научно стручних радова које је објавила како у домаћим тако и у страним научним часописима на тему инвалидности У удружењу за церебралну и дечију парализу Сунце свакодневно спроводи бесплатне дефектолошке третмане за све наше чланове којима је то потребно како за оне најмлађе тако и за оне старије кориснике и њихове родитеље. Залаже се за права особа са инвалидитетом и њихов бољи положај у друштву. Аутор је бројних едукативних програма и радионица за децу и родитеље.

Шта је посебно у његовом/њеном раду? Какав је његов/њен утицај на заједницу?

Њу пре свега чини посебном њена харизма и енергија, као и то што у свом раду постиже изванредне резултате. Несебично дели своје богато животно искуство и помаже родитељима на путу ка одрастању њихове деце. Њене активности се увек ишчекују са великим нестрпљењем, а деца је обожавају. Године 2019. у оквиру Програма „ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива 2019“ - покренула је идеју КУЛТУРА ЗА СВЕ са намером да све институције културе у нашем граду буду приступачне за особе са инвалидитетом. Предлагач: Јована Сајић, Нови Сад

199
Гласова
1,716
Прегледа
17 Days
од објављивања